Adriaanse Transport
Sinds 1924 uw distributiespecialist

Adriaanse Transport is in 1924 opgericht door (Nol)Bertus Adriaanse. 

Het bedrijf is begonnen met één wagen als bodedienst aan de Langstraat in Raamsdonksveer. Dit is tot aan de tweede wereldoorlog langzaam uitgebreid, maar na de tweede wereldoorlog is het bedrijf pas echt gaan groeien. Het eerste bedrijfspand van het bedrijf stond in de Prins Hendrikstraat en vanaf daar verhuisde het bedrijf naar het Sandoel (voormalig bedrijventerrein Boterpolder).

Ad Adriaanse is in 1962 gaan werken bij het bedrijf en nam het roer over. Het bedrijf groeide verder op het Sandoel en toen de uitbreidingsmogelijkheden daar ten einde waren werd in 1991 de eerste fase van een pand op de Snoekweg (bedrijventerrein Dombosch) gerealiseerd. De tweede fase van dit pand werd in 1996 gerealiseerd waarna de bedrijfsactiviteiten centraal aan de Snoekweg werden ondergebracht.

Na zijn opleiding aan de Vervoersacademie en 14 maanden militaire dienst kwam Henk Adriaanse in dienst bij het bedrijf als administratief medewerker. Hij nam in 1998 de leiding van het bedrijf over en onder zijn leiding is het bedrijf verder gegroeid tot een logistiek dienstverlener die dagelijks met meer dan 80 (distributie)ritten door heel Nederland rijdt.

In 2019 is het bedrijf verhuisd naar de Zalmweg in Raamsdonksveer. Hier is een modern en duurzaam pand gerealiseerd met een CO2-neutraal kantoor en een op- en overslaglocatie van 12.000 m2.