Code 95 of tol België? Geen probleem bij Adriaanse Transport!

Code 95 of tol België? Geen probleem bij Adriaanse Transport!

Per 10 september moet iedere beroepschauffeur in NL zijn verplichte bijscholing (code95) gedaan hebben. Wie dat niet gedaan heeft mag geen vrachtwagen meer besturen en riskeert een boete van €800,-. Iedere chauffeur diende zelf in de bijscholing te voorzien maar bij Adriaanse Transport hebben we de medewerkers hiermee natuurlijk geholpen en zijn de opleidingskosten voor rekening van het bedrijf geweest.

In de media circuleren momenteel berichten dat 65% van de ondernemers chauffeurs in dienst hebben die nog moeten worden bijgeschoold. Problemen worden dan ook verwacht om dit voor 10 september nog te realiseren. Het waarheidsgehalte van deze berichtgeving is ons niet duidelijk maar dit probleem speelt bij Adriaanse Transport niet. Dankzij een goede voorbereiding maar vooral ook nuttige opleidingen zijn de Adriaanse-chauffeurs al enige tijd klaar met de verplichte bijscholing.

Een goede voorbereiding die we ook toepasten voorafgaand aan de invoering van de tolheffing België per 1 april. Want als NL-specialist verzorgen we toch ook dagelijks leveringen in België. Veel bedrijven ondervonden vervolgens hinder in België per 1 april maar voor ons verliep het probleemloos. Enige euvel was helaas dat we onze klanten moesten confronteren met de meerkosten van deze tolheffing......